sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Katoava ihmistyyppi.

Kiltit ihmiset. Heitä on liian vähän, sellaisia oikealla tavalla kilttejä. Kuitenkin, mie olen saanu tutustuu niin moneen kilttiin ihmiseen. En voi muuta kun ihailla sitä epäitsekkyyden määrää. Kykyä ajatella muiden tunteita viimeiseen asti, unohtamatta itseään. On vaikeeta olla kiltti, mie en oikeen osaa vaikka kuinka haluisin. 

En oikee tiiä myöskää miten kiltteys määritellään. Se on jotain, minkä on tultava suoraan sydämmestä, sitä ei voi näytellä. Kiltit ihmiset on huomaavaisii ja ottaa muut huomioon, ilman taka-ajatuksia tai halua saavuttaa jotain kiltteydellään. Pieni teko, tai pelkkä hyväntahtoinen ajatus voi tehä siusta kiltin. Tavallaan kaikki on kilttejä, ainakii joskus. Kukaa ei oo paha, kukaan ei voi vaan vihata aivan kaikkea. Jokainen osaa välittää ja omistaa tunteet, mutta jotkut tuo sen kaiken vaa vahvemmin esille.

Kiltteys voi tuottaa myös kiltteyden kipuja. Jos ei osaa ajatella itseään ja omia tunteitaan, vaan välittää ainostaan muista. Tällä tavoin alentaa itseään ja lopulta kadottaa omanitsensä kokonaan. Hukkuu muiden miellettämisen tarpeeseen ja näin kiltteys on kääntynyt sinua vastaan.

Haluisin opetella olemaan kiltti. Ehkä osaksi siksi, että ihmisten olis helpompi hyväksyy miut. Että miun ois helpompi opetella hyväksyy itteni. Voisin olla tyytyväinen...

3 kommenttia:

  1. Kiva tää ulkoasu! Ja kaikilla meillä on opeteltavaa tossa kiltteydessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :3 aattelin, että toi synkistely saa nyt kadota täält bloginkii puolelta :DD

      Poista