torstai 5. heinäkuuta 2012

Turhien lupausten mies

Isä... Ei vaan tuntematon henkilö, jota pelkäsin pienenä. Sä oot mulle tärkee, liianki ja mie ihmettelen, että miks. Miksi mie välitän sen kaiken jälkee mitä oot tehny mulle. Kuinka oot satuttanu. En tiedä, taaskaan en tiedä. Sie et voi sanoo, ettetkö muka tietäs mitä teet väärin, sulle on ainakii kymmenen ihmistä sen kertonu. Tuskin enää ees osaat laskee kymmenee. Oot sokee. Ainut mitä näät on se saatanan viinapullo. Oon monesti sulle kertonu kuinka muhun sattuu ku juot. Voit kuulemma lopettaa, niin varmaan... Tiiätkö kuinka monta kertaa toi on kuultu? Voin kertoa, että sekosin jo laskuissa. En usko enää, anteeksi siitä. Liian monesti oot pettäny lupaukses, liian monesti oot valehellu mulle. Oot syyttäny mua pienestä pitäen, onneks äiti tajus, että valehtelet. Et ota vastuuta teoistas, etkä myönnä virheitäs. Niin kauan ku et myönnä, et oo tehny mitään väärin. Etkö muka ymmärrä, että kaikki muut kyllä huomaa. Ne tietää millanen oot, mut silti ne on sun lähelläs. Se kertoo, että ne välittää. Mieki välitän. Ainut huono puoli tässä on se, että sie et välitä takas. Välität vaan siitä viinapullostas, mut se ei välitä takas, yrittäisit muistaa edes sen, jooko? 

Tiiätkö millasta on elää ku joudun pelkäämään? Oon monesti sulle kertonu, että pelkään sun menettämistä enemmän ku mitään muuta. Mitä sie oot tehny silloin? Sie oot nauranu mulle päin naamaa. Se kertoo siitä, et oon menettäny sut jo. En tunne sua enää, oonko koskaan edes tuntenukkaa... Liian kauan tuhlasin energiaani siihen, että uskoin sun valheistas. Tiiätkö kuinka monesti oon rukoillu sun puolestas? Joka yö siihen asti ku tajusin, että se on turhaa. Enkä mie enää edes usko Jumalaa, mut silti mie rukoilen. Haluisin uskoo, se varmaan auttais jaksamaan paremmin. Toivoin, että ymmärtäisit oman parhaas ja lopettaisit. Eka pyysin, että lopettaisit miun takia, kun luulin, että välittäisit musta. Luulin väärin. Pyysin, että lopettaisit ittes takia, koska vaan itestäs sie enää välität, ei muilla ihmisillä oo mitään väliä, oot ainut täs maailmas, tai siis siinä viinan huuruisessa paikassa missä oman pääsi sisällä elät. 

Oksetat mua, mut silti välitän susta. Ehk sen takia, koska en tiedä mitä mulle tapahtuis mulle jos sie jättäisit mut... En kestäis sitä. Tarviin sua, nääthän sie ees sen ? Elättelen vielkii toivoita siitä, että oisit niinku vaikka Tiian iskä. Huutaisit mulle joskus edes, kieltäisit ja halaisit, noi kaikki kertois siitä, että välität. Haluisin isän. Ja ainostaa sie voi mulle sellanen olla. Jari on saanu mut huomaamaa, että miehiin voi luottaa, että kaikki miehet ei oot tollasia molopäitä niin ku sie. Jari välittää enemmän ku sie oot ikinä välittäny. Se huolehtii musta, se tekee mun olon turvalliseks, tiiän, että Jari ei ikinä satuttais mua. Mutta Jari ei oo mun isä, se ei haluu olla ja ymmärrän sen. Sie voisit viel muuttuu jos haluaisit, mut sun on vaa helpompi olla tollane  alkoholisti paska, kerjätä sääliä ja tehä niin ku ite haluut. Et oo normaali. Ei siinä mitään pahaa, mutta ku oot sairas. Ymmärrä se jo. Kato peiliin, ei oo normaalii, että 50w miehen oma äiti käy viel siivoomas pojallaa ja vie sille ruokaa. Oot säälittävä. Pelkään, että musta  tulee samanlainen. En haluu olla sellanen, haluun pärjätä elämässä. Oot ollu mulle roolimallani. Siis siitä, että miten ei saa tehdä. Oot varottava esimerkki. Haluisin, että sie näät tän, mutta sie kuitenkaa ymmärtäs. Kaikkien pitää aina ymmärtää sua. Niin miekii luulin, ku mulla oli paha olla, että kaikkien pitää aatella kuinka paha olla mulla on, mut se ei mee sillee. Se on itsekästä aatella sillee. 

Haluisin huuta niin kovaa, että sie heräisit siitä koomasta mihin oot ittes juonu. Sie et kuuntele vaikka kerron, että välitän susta, katon sua suoraa silmii ja sanon "iskä mie rakastan sua", silloinki on ilmaa sulle. Tulisit takasin. En voi tulla hakemaan sua, jos voisin ni oisin tullu jo. Sun pitäs itse kävellä tää tie takasin kotii. Se ei oo helppoo, mut nyt ois viimeset hetket tehä se, vaihtaa suuntaa.

Oon ehkä ilkee ku kirjotan tällee, mut rakastan sua ♥ haluisin jonkuu syyn sille.

3 kommenttia:

 1. Luulisin että ollaan samassa tilanteessa,tosin mun isä asuu meillä...valitettavasti.
  Rupesin itkemään tätä lukiessa ,koska tää kuvaa nii paljo omaaki elämää,ja sä kirjotat tosi kauniisti.
  Mut hei ite oon tainnu jo luovuttaa sen suhteen että yrittäisin olla sille tärkeempi ku viinapullo.
  Mutta kyl oot sinnikäs,kannattaa yrittää vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yritän kaksin kertaistaa tän pahan olon ja kaiken muun mitä iskä on mun niskaa kaatanu, että pystyisin kuvittelamaa kuinka pahalta susta tuntuu. En keksi mitään lohduttavaa sanottavaa, oon pahoillani siitä :cc mut muista kuitenkii, että ei oo sun syytäs, että isäs on sellanen. Ja musta tuntuu, että meijän molempien isä kumminkii jossaa tosi tosi syvällä ymmärtää tekeväsä meitä kotaa väärin, mutta niitten on vaa helpompi juoda. Ne ei oo pahoja ihmisiä, ehkä. Ne on tehny vaa vääriä valintoja nyt myös me joudutaa kärsimää niistä. Voimi sulle kovasti tän kaiken paskan keskellä ♥

   Poista
 2. Uskomattoman aitoo. Meitä on hei aika paljon. Tiedän miltä tuntuu ja se tuntuu pahalta, niin pahalta. Kääk. Hei me vaan sit ajaudutaan myös tulevissa parisuhteissa tämänkaltaisten ihmisten syliin, vaikka sisällä sanoo kello, että varo näitä. Se vaan tuntuu turvallisen aidolta alkuun ja muistuttaa jostain, mikä selviääkin sit, kun itse herää yhtenä päivänä. Oon taas samassa jamassa. Nimittäin ns. alkoholismia voi siis sairastaa myös ne jolla ei oo pulloo. Se sama kaava ja paskanpuhuminen ja patologinen valehtelu ja turhat lupaukset nimittäin on niitä pahoja asioita, joka syö toisilta elämän. Mutta jokainen voi tehdä oman valinnan. Jäädäkkö vai lähteä elämään toisenlaista elämää ilman suhteita. Kukaan vastaantulija ei ole täydellinen. En minäkään. Nimim. "Pullottoman kanssa elävä"

  VastaaPoista